El PP va presentar un incident de recusació contra la titular del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid, Rosa Maria Freire, per apartar-la de la causa que investiga la destrucció dels discos durs de l'extresorer Luis Bárcenas a la seu de Gènova per la seva « evident relació i proximitat» amb el PSOE. En l'escrit, l'advocat del PP, Alberto Durán -processt en la causa- posa en dubte la imparcialitat de la jutge instructora per la «vinculació» amb el PSOE.

«Que la instructora hagi estat proposada per ocupar una determinada vacant a l'Audiència Nacional per un exparlamentari del PSOE i que, a més, el PSOE l'escollís com a portaveu en el debat parlamentari originat al voltant de la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal, constitueixen dues dades que, en conjunció, posen de manifest una relació més que evident amb el principal adversari polític del PP», establia l'escrit.

El PP vol deixar clar que aquests fets «no constitueixen, de cap manera, un retret de cap classe a la competència i professionalitat de la instructora, ni a la seva orientació política». «No obstant això, el que no resulta discutible és que aquestes circumstàncies impliquen la seva falta d'idoneïtat per instruir un procediment penal en el qual el PP té la condició d'investigat», afegeix.

Per al PP «l'evident proximitat» al PSOE «priva la instructora de l'aparença d'imparcialitat que ha de projectar un jutge». «Un observador no consideraria imparcial, per a intervenir en un procediment judicial contra un partit polític, un jutge que ha acudit al Congrés dels Diputats, a proposta del seu principal adversari polític, a criticar un projecte de llei del partit al Govern», afirma. efe/Ddg madrid