Izquierda Unida (IU), que exerceix l'acusació popular en el cas de la destrucció dels ordinadors de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, ha demanat en el seu escrit d'acusació que es condemni el partit a una multa de 10.950.000 euros pels delictes de danys informàtics i encobriment.

En l'escrit, la formació política ,al costat de l'associació Justicia y Sociedad i la federació Els Verds, sol·liciten una pena de quatre anys i sis mesos de presó per a la tresorera i gerent, Carmen Navarro; l'assessor jurídic, Alberto Durán; i el director de sistema d'informació del partit, José Manuel Moreno. A més, demanen la declaració com a testimoni en el judici de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid va processar el PP i tres treballadors del partit per la presumpta comissió d'un delicte de danys informàtics i un altre d'encobriment pel suposat esborrat dels discos durs dels ordinadors usats per Bárcenas a la seu nacional de Gènova.

Va ser el passat juliol en un acte pel qual es declarava conclosa la instrucció i es transformaven les diligències prèvies en procediment abreujat, que ha recorregut tant la Fiscalia com el PP davant l'Audiència Provincial de Madrid.

Però a més el PP va presentar un incident de recusació contra la jutge instructora Rosa Maria Freire per apartar-la de la causa per la seva «evident relació i proximitat» amb el PSOE; mentre que Bárcenas va retirar la seva acusació per motius econòmics.

Amb tot, IU ha presentat ja el seu escrit d'acusació en el qual demana que es condemni el PP a una multa de tres anys a raó de 5.000 euros per dia «atenent a la gravetat del resultat produït i a l'especial afectació als interessos generals».