L'Exèrcit sirià va començar la seva retirada de la carretera de Castelo, per on s'espera que properament entri l'ajuda de l'ONU per a la ciutat d'Alep (nord), tal com està recollit en l'acord de treva a Síria assolit pels EUA i Rússia. «Els soldats han començat a retirar-se, però encara no sabem si això es traduirà en alguna cosa al final», va explicar el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman. Per la seva banda, «els rebels encara es mantenen en les seves posicions als extrems de la carretera», va destacar.

Des de Moscou, les Forces Armades de Rússia, aliada del Govern de Damasc, van confirmar la retirada militar siriana. «A partir de les onze del matí hora local va començar el replegament de carros blindats a posicions provisionals. El replegament és supervisat per drones i representants de mitjans informatius», va afirmar el coronel Serguei Kapitsin, comandant del grup operatiu rus a Alep, durant una videoconferència amb la capital russa.

Una vegada que es completi la retirada de les forces governamentals sirianes i els grups armats opositors s'allunyin d'aquest camí, el control d'aquesta carretera, que connecta Alep amb Turquia, serà assumit per les tropes russes.

Mentre es culmina el replegament militar a la carretera de Castelo, un comboi de 40 camions amb ajuda de l'ONU espera a la frontera turc-siriana per accedir a Alep, tan aviat com obtingui garanties de seguretat de les parts contendents.

El cessament de les hostilitats va reduir notablement els nivells de violència al país durant les seves primeres 72 hores, tot i que l'Observatori va detectar un augment important de les violacions de l'alto el foc.