Els dos principals candidats a la Casa Blanca, la demòcrata Hillary Clinton i el republicà Donald Trump, de 68 i 70 anys respectivament, van fer públics els seus historials mèdics per dissipar dubtes sobre la seva capacitat per ocupar la presidència dels EUA. La campanya de l'exsecretària d'Estat va divulgar una carta de dues pàgines elaborada per la seva doctora, Lisa Bardack, on aquesta afirma que Clinton «està sana i en forma per ser la presidenta d'Estats Units».

Amb aquest informe, Clinton pretén mitigar les suspicàcies que va generar el desmai patit diumenge passat durant els actes de commemoració dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 i que va ser causat per una pneumònia que li va obligar a cancel·lar la campanya durant tres dies.

Malgrat l'informe de Bardack, Trump, que durant mesos ha insistit que Clinton té problemes de salut que la incapaciten per al càrrec de presidenta, va tornar a fer referència a l'episodi del desmai durant un acte a Ohio. «No ho sé amics, vosaltres creieu que Hillary Clinton és capaç de ser aquí dreta durant una hora i fer això? Jo no ho sé. No ho crec», va ironitzar el magnat novaiorquès.

Per la seva banda, Trump va lliurar una còpia del seu historial mèdic al presentador Mehmet Oz durant un programa de The Dr Oz Show. Segons una assessora de la campanya del magnat, Sarah Huckabee, Trump gaudeix de bona salut, tot i que podria perdre una mica de pes, ja que actualment està en uns 120 quilos.

En l'informe de Clinton, la seva doctora també sosté que l'exprimera dama «està en excel·lents condicions mentals» i «recuperant-se bé» de la pneumònia amb antibiòtics i descansant.