Els sindicats francesos van tornar a sortir als carrers per protestar contra la reforma laboral del president, François Hollande, amb una mobilització nacional que algunes agrupacions van anunciar com l'última abans de traslladar el seu combat als tribunals i les empreses. Aquesta catorzena jornada des de l'inici de la seva lluita al març, encapçalada de nou per la Confederació General del Treball (CGT), va reclamar la derogació d'aquesta llei adoptada en ple període estival i que en el seu tràmit parlamentari va evitar el debat i el vot dels diputats. Com en altres ocasions, el desplegament policial a París no va poder evitar uns aldarulls que es van saldar amb almenys 15 detinguts, l'habitual llançament de còctels Molotov i gasos lacrimògens, i almenys quatre manifestants i vuit policies ferits.

Més de 110 marxes a tot el país, acompanyades d'aturades a sectors com el transport o la televisió, van intentar mantenir viva l'oposició dels treballadors, després que la seva última protesta abans de les vacances, el 5 de juliol, no fos massa seguida. Aquell dia, 30.000 persones es van manifestar a tot França, segons la policia, lluny de les 390.000 i 1,2 milions que segons fonts policials o sindicals es van congregar en la major congregació fins a la data, el 31 de març.

El balanç de la cita d'ahir, segons les autoritats, va reflectir que 78.000 persones van protestar a tot el país i d'elles unes 13.000 a París, xifra que els sindicats van elevar, respectivament, a 170.000 i 40.000.

«Hi ha hagut alts i baixos i molta pressió exterior sobre els que volien actuar, però al mateix temps unitat sindical. Des del primer dia he sentit a dir que la unitat no duraria, però encara som aquí. Seguim determinats», va explicar abans de la marxa el líder de la CGT, Philippe Martinez.

A París, el trajecte es va limitar als dos quilòmetres que separen les places de Bastilla i de la República, i va estar vigilat per 1.200 policies i gendarmes.

La reforma, una de les últimes del quinquenni socialista, s'ha vist contestada des que es van filtrar al febrer les seves primeres disposicions. Encara que l'Executiu la presenta com una solució contra l'atur, els sindicats denuncien que suposa un pas enrere.