El president espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest divendres que ja no té "cap autoritat" sobre l´exalcaldessa de València, Rita Barberá, investigada pel Tribunal Suprem per un cas de possible blanqueig de capitals. "Rita Barberá ja no és militant del PP i per tant el president del PP no té cap autoritat sobre ella, com no la té sobre moltes altres persones", ha assegurat Rajoy en una roda de premsa a Bratislava després de la cimera informal de líders dels 27 de la Unió Europea. Rajoy ha assegurat que a Espanya "no hi ha impunitat" i que els tribunals "actuen" i "donen o treuen la raó a la gent".

"El que hem d´intentar entre tots és que aquestes coses no es tornin a repetir mai", ha defensat Mariano Rajoy al ser preguntat pels diversos casos de corrupció oberts actualment a Espanya i relacionats amb el PP.

"Hi ha una dada positiva, que a Espanya no hi ha impunitat, els tribunals actuen, i són els propis tribunals els que donen o treuen la raó a la gent", ha indicat el líder del PP i president espanyol en funcions.

Rajoy ha explicat que Rita Barberá ha abandonat el partit després que la formació li demanés que "renunciés a la militància". "Ella ho ha fet, i a partir d´aquí, el president del PP ja no té cap autoritat sobre ella", ha reiterat Rajoy, que no ha volgut valorar més el cas de l´exalcaldessa de València.