Una dona espanyola va morir, segons va confirmar la policia indonèsia, i tres espanyols més estan ferits greus després de l'accident d'un transbordador carregat de turistes prop de l'illa de Bali, entre altres víctimes estrangeres. L'accident marítim va causar dos morts i 18 ferits, tots turistes europeus.

L'espanyola Vanesa P., de 30 anys, va morir immediatament després d'explotar el motor de la llanxa ràpida que portava els turistes a l'illa de Gili Traganwan, veïna a Bali, va explicar el cap de la Policia local, Sugeng Sudarso. El cap policial va rectificar així declaracions anteriors en què informava que l'espanyola havia mort després d'ingressar a l'hospital.

El cadàver de Vanesa es troba al centre forense de l'Hospital de Sanglah, a Denpasar, la capital de Bali, on els forenses realitzaran l'autòpsia per determinar la causa de la mort. L'altra víctima mortal de la tragèdia va ser l'austríaca Katherine Zefferer, de 28 anys.

«Zefferer va ser traslladada a l'hospital de Kasih Ibu, a la localitat de Saba, i quan la seva situació va empitjorar va ser transportada a l'hospital de Sanglah a la capital balinesa», va explicar el cap policial. Sudarso va indicar que els cadàvers podran ser repatriats quan es realitzin les autòpsies. Dels 18 ferits, sis han estat donats d'alta i dotze segueixen hospitalitzats, sis dels quals es troben en estat més greu.

Els tres espanyols ferits, una dona i dos homes, continuen a unitats de cures intensives després d'haver estat operats. José Miguel PM, de 31 anys, que va ser operat d'una fractura cranioencefàlica a l'hospital de Kasih Ibu, encara no s'havia despertat a l'hora de tancar aquesta edició, i els metges estan pendents de l'evolució d'un seus pulmons.

El personal de l'ambaixada d'Espanya a Djakarta es va desplaçat a Bali per conèixer l'estat de José Miguel, així com dels altres dos ferits espanyols internats en un altre hospital de l'illa. Fonts de la família de José Miguel van indicar que la mare i un cunyat van agafar un vol d'Espanya a Indonèsia. «El vol triga molt, gairebé un dia, a causa dels transbords. Fins que no arribi allà la meva mare, no tindrem notícies de primera mà», va explicar Enrique, el germà, des d'Espanya. Els altres espanyols ferits són Sara Isabel G. V., de 32 anys, i Roberto Domingo S. P., de 31, que es troben a la unitat de cures intensives del Bali Royal Hospital.