Les autoritats nord-americanes van confirmar la detenció d'un sospitós que estava sent buscat per la policia i l'FBI per la seva possible vinculació amb l'explosió de diversos artefactes a Nova York i Nova Jersey. Es tracta d'Ahmad Khan Rahami, un home de 28 anys d'origen afganès i amb passaport nord-americà, que va ser arrestat per la policia després d'un tiroteig a la ciutat de Linden, a l'estat de Nova Jersey. Durant el tiroteig van resultar ferits tant dos agents de policia com el sospitós, que va ser traslladat en una ambulància a un hospital proper

La detenció es produeix hores després que l'FBI emetés un avís en què identificava Rahami en quatre fotografies per la seva possible relació amb les explosions dels últims dos dies i en què advertia que «pot estar armat i és perillós».

La policia de Nova York considera que Rahami és l'home que apareix en vídeos gravats per càmeres de seguretat al carrer 23, on dissabte va esclatar un artefacte, i al carrer 27, on poc després es va localitzar una altra bomba que no va arribar a detonar. Les autoritats a Nova Jersey també creuen que podria estar vinculat amb l'explosió d'un artefacte al matí de dissabte a la localitat de Seaside Park, abans de l'inici d'una carrera solidària en què havien de participar unes 5.000 persones.

La policia encara no sap si l'home detingut va actuar sol i l'FBI tampoc té constància que hi hagi una cèl·lula terrorista operant a la zona. «La prioritat era arrestar-lo i ara que ja està fet, la investigació pot centrar-se en altres coses, com saber si va actuar sol i les seves motivacions, però encara no ho sabem», va explicar en roda de premsa el cap de la policia de Nova York, James O'Neill.

L'agent especial encarregat de l'FBI, William Sweeney, va afirmar que la seva agència no té constància que en aquest moment hi hagi una cèl·lula terrorista operant a la zona metropolitana de Nova York. «No tenim indicació que hi hagi una cèl·lula operativa. Ara seguirem investigant les seves activitats per conèixer més sobre la seva presència a les xarxes socials, però no donarem més detalls perquè és una investigació en curs», va afegir l'agent.