La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que els expresidents Manuel Chaves i José Antonio Griñán siguin els últims a declarar dels 26 dirigents processats en la peça política dels ERO, la data de judici de la qual encara no està fixada i que podria celebrar-se a finals del 2017. En l'ordre sol·licitat per la Fiscalia, el primer a declarar seria l'exdirector general de Treball Francisco Javier Guerrero, que va distribuir la majoria de les ajudes sociolaborals i d'empreses pagades per la Junta d'Andalusia entre el 2000 i el 2010, que van arribar a 741.600.000 euros, segons Anticorrupció.

Després de Guerrero, la Fiscalia vol que declari l'exconseller de Treball entre el 2004 i el 2010, Antonio Fernández, per al qual demana 8 anys de presó i 30 d'inhabilitació pels delictes de malversació i de prevaricació, i que després ho faci el seu antecessor en el càrrec entre els anys 2000 i 2004, José Antonio Viera, per al qual sol·licita les mateixes penes.

Per a Griñán, la Fiscalia demana sis anys de presó i trenta d'inhabilitació per un delicte continuat de malversació i un altre de prevaricació, que hauria comès com a conseller d'Hisenda.