Un parent dels quatre membres d'una família brasilera els cossos dels quals van aparèixer esquarterats a Guadalajara va negar que els assassinats tinguessin qualsevol relació amb el tràfic de drogues. Les víctimes eren Marcos Campos Nogueira i Janaína Santos Américo, tots dos de 39 anys, i els seus dos fills, una nena de quatre anys i un nen d'un any, que va néixer a Espanya.

Un germà de Marcos, Valfran Campos, va dir a la televisió O Globo que és «absurd» insinuar que la parella estigués relacionada amb el narcotràfic, després que una font oficial digués que «tot sembla indicar» que l'assassinat es deu a «una venjança».

La parella era oriünda de João Pessoa, capital de l'estat de Paraíba, al nord-est del Brasil, i es va traslladar a Espanya fa tres anys per una oportunitat de feina per a Nogueira, que treballava com a gerent d'un restaurant.

Els cossos dels quatre membres de la família van ser localitzats en un xalet d'una urbanització de Pioz, a Guadalajara, a uns 60 quilòmetres a l'est de Madrid, i es trobaven repartits en diverses bosses. Segons la Guàrdia Civil, el crim es va cometre fa almenys un mes per l'estat de descomposició de les restes mortals.

El cunyat de Janaína, Eduardo Braulio, va dir al portal G1 que els seus familiars al Brasil no van sospitar res perquè «a vegades es quedaven sense comunicació» durant un temps i creien que, per haver-se traslladat recentment, encara no s'haurien instal·lat internet a casa. Segons Braulio, el pare de Janaína va tenir una pujada de tensió en assabentar-se del que havia passat. Janaína feia servir a les xarxes socials els cognoms Diniz Diniz com a conseqüència del seu pare, segons va afirmar el cunyat.