La ciutat de Charlotte, a Carolina del Nord, va viure una nit de disturbis posteriors a la mort de Keith Lamont Scott, un afroamericà de 43 anys tirotejat hores abans per la policia. En els enfrontaments entre agents i manifestants van resultar lesionats una dotzena d'uniformats, un dels quals va quedar ferit per l'impacte d'una pedra a la cara, mentre que diversos vehicles policials i de mitjans de comunicació van patir desperfectes.

La tensió a Charlotte es palpava des de primera hora de la tarda de dimarts, quan uns policies van matar Scott a l'aparcament d'un edifici d'apartaments perquè segons el seu criteri anava armat i «suposava una amenaça de mort imminent» per als agents. «El subjecte va sortir del vehicle amb una arma de foc que suposava una amenaça de mort imminent per als agents, que tot seguit van disparar les seves pistoles», va explicar la Policia de Charlotte en un comunicat.

Els agents havien acudit a l'edifici per executar una ordre de detenció contra un altre home, a qui no van trobar. Familiars de Scott van negar que l'home mort estigués armat i van assegurar que el que sí que portava era un llibre que estava llegint mentre esperava que un fill seu tornés de l'escola per recollir-lo. El policia que va matar Scott va ser identificat com a Brentley Vinson i també és afroamericà.

L'alcaldessa de Charlotte, la major ciutat de Carolina del Nord amb més de 825.000 habitants i un 35% de la població negra, Jennifer Roberts, va dir que la comunitat «mereix respostes» i va prometre una «investigació completa».

El responsable de la Policía de Charlotte, Kerr Putney, va assegurar que els agents van demanar a Scott que els entregués l'arma amb la qual va sortir d'un vehicle. No obstant això, no va poder precisar si la víctima apuntava als agents moments abans de ser abatut.

En un altre ordre de coses, el candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va considerar que l'home negre assassinat a Tulsa (Oklahoma) divendres passat va seguir les ordres de la policia.