El Suprem va rebutjar els recursos dels pares del nen de 4 anys de Sueca (València) que va ser entregat a la seva mare biològica, María José Abeng, a Oviedo, en una resolució que mantindrà el menor en mans de la seva progenitora perquè fa ferma la sentència en aquest sentit de l'Audiència d'Oviedo. El tribunal asturià va resoldre que el lliurament del menor a la mare biològica havia de produir-se «de manera immediata sense que la possible interposició de recursos suspengui l'eficàcia d'aquesta mesura», i el Suprem ha avalat aquesta decisió.

Aquella sentència de l'Audiència d'Oviedo, que ja va ser avalada també pel Tribunal Superior de Justícia d'Astúries, reconeixia que la mare biològica, tal com ella havia demanat, «no es trobava sotmesa en cap causa de privació de la pàtria potestat». Així doncs, és necessària la seva conformitat per a l'adopció i, com que no la va donar, la nena ha de ser lliurada a la mare biològica, establia la sentència.

El que ara ha fet el Suprem ha estat no admetre a tràmit els recursos extraordinaris per infracció processal i de cassació interposats pel Ministeri Fiscal, per la Conselleria de Serveis i Drets Socials del Principat d'Astúries i pels pares preadoptius, Alberto Bordes Folgado i Noelia Asunción Estornell.

L'acte del Suprem no es ?pronuncia sobre el fons de l'assumpte, ja que l'alt tribunal reitera la seva constant jurisprudència que contra les resolucions sobre aquesta matèria no s'admeten recursos extraordinaris davant del Tribunal Suprem. A la pràctica, en tot cas, la resolució de l'alt tribunal confirma la sentència de l'Audiència Provincial d'Oviedo i la seva estimació del recurs d'apel·lació de la mare biològica del menor.

Aquell error va conduir al fet que el passat 12 de setembre el petit Joan, de 4 anys, fos entregat a la seva mare biològica després de viure des que tenia un any i mig a Sueca (València) amb la seva família d'acolliment preadoptiu.

En el moment del lliurament del petit, la família d'adopció va denunciar que respecte a la dona, que en el seu dia va ser tutelada pels serveis socials del Principat, consten «fins a nou intervencions per embriaguesa» i per «portar una vida no adequada». Davant de les acusacions, un informe psicològic indicava que la mare biològica era apta per cuidar el seu fill.