L'advocada de Maria José Abeng Ayang, la jove d'Oviedo de 19 anys que després d'anys d'advocats ha recuperat al fill que els Serveis Socials d'Astúries van donar en un acolliment preadoptiu a una parella de Sueca (València), denuncia, en un comunicat públic difós ahir, "el menyspreu" a les famílies biològiques i urgeix a l'Administració a la revisió "dels procediments de lliurament en preadopció i adopció de nens". "El sistema de protecció de menors no té ànima", afirma en el text.

La carta ha estat redactada en primera persona per l'advocada Neus Suárez Mora però també està escrita en nom d'Abeng. La lletrada la va pujar aquest dijous al seu mur de Facebook, l'endemà que el Tribunal Suprem informés que havia decidit rebutjar el recurs presentat per la família d'acollida, la Conselleria de Serveis Socials i la Fiscalia asturianes contra la devolució del nen de quatre anys a la seva mare.

Nieves Ibáñez considera, i així ho exposa en el seu comunicat, que els Serveis Socials actuen "sense subjecció a control judicial algun, erigint-se aquests com els més capacitats per decidir sobre els interessos dels menors i avalats pel que jurídicament es considera 'l'interès superior del menor ". "Fan el que volen, com volen i quan volen", afirma i confia en què el cas de María José Abeng i el seu fill Juan Francisco serveixi perquè "es revisi el sistema de protecció de menors"

Abeng i Ibáñez manifesten la seva voluntat de "deixar enrere aquesta etapa i seguir cap endavant" i expressen el seu agraïment a les persones que les van ajudar en algun moment en els últims quatre anys, els mateixos que té Juan Francisco i els que María José Abeng, que va donar a llum amb catorze anys i estant ingressada en un centre de menors de l'Administració del Principat, va intentar primer retenir al seu fill i després, quan amb any i mig va ser donat en acolliment a una família, recuperar-lo.