L'exgerent d'Imelsa i autodenominat «ionqui dels diners» Marcos Benavent va exposar ahir que creu que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i el PP coneixien l'existència de la trama de corrupció a València. No obstant això, Benavent va reconèixer que l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, mai li va dir que hagués parlat amb Rajoy ni ell ho va fer directament amb Camps.

Benavent va fer aquestes declaracions a l'arribada del jutjat valencià en què va declarar com investigat en una de les peces separades del cas Imelsa, en la qual s'investiga la suposada adjudicació il·legal i el cobrament de «mossegades» a la Regidoria de Cultura de València dirigida per María José Alcón durant el mandat de Rita Barberá. Alcón també havia de declarar ahir en qualitat d'imputada però es va negar a fer-ho.

«Ja se sap com està la situació a València. Jo crec que Francisco Camps estava al corrent, Mariano Rajoy estava al corrent i el partit també; ho veiem cada dia, hem de fer despertar la gent», va afirmar Benavent. «El partit està imputat per corrupció, per destruir discs durs... Negar que el president del seu partit conegués el que passava... Cadascú que cregui el que vulgui. Se m'ha ocorregut venint amb cotxe: quan aquesta gent surt mentint a la televisió ens hauríem d'aixecar del sofà i fer-los així (una pedorreta)», va agregar. Benavent va insistir que «no s'ha de tenir por, perquè el problema del missatge de la por és que la gent es queda bloquejada al sofà».

En la seva opinió, la corrupció és un fenomen generalitzat a Espanya: «Totes les institucions estan tocades, des de la monarquia fins als tribunals i els governs. És una forma de procedir i és fàcil que segueixi passant, no ho dubteu. Cal prendre consciència d'això, perquè no es poden ratificar certes coses a les urnes i dir que la corrupció és la màxima preocupació, és una qüestió de valors». Preguntat per l'actual president provincial del PP, Vicente Betoret (exnúmero dos del partit quan el presidia Rus), va indicar que creu que «estava assabentat de les comissions» perquè «assistia a reunions».