Cinc persones van morir ahir en un tiroteig en un centre comercial de Burlington, a l'estat de Washington (EUA). L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) dels Estats Units va informar que no veia indicis de terrorisme en aquesta acció. "No hi ha indicis que hagi estat terrorisme, no tenim proves per pensar això. No ho puc descartar, però tampoc puc concloure-ho. Estem en una fase molt preliminar de la investigació", va dir un portaveu de l'FBI en una roda de premsa al costat de les forces policials locals i estatals.

Les primeres víctimes mortals van ser quatre dones a les qual l'atacant va disparar, abans de fugir, amb un rifle en els magatzems Macy's del centre comercial Cascade Mall. Després, i ja a l'hospital, va morir un home que estava ferit crític.

Ahir, les autoritats buscaven l'autor, que va fugir abans que arribessin els agents, i van indicar que es tracta d'un jove morè amb una samarreta negra, del qual van difondre una imatge presa per les càmeres de seguretat del centre.

El tiroteig va passar cap a les set de la tarda hora local -les dues de la matinada de dissabte a Catalunya-, quan un home armat amb un rifle va entrar en els magatzems Macy's del centre comercial i va obrir foc contra alguns clients. "Aquest és el disparador. Creiem que només és un. Aviseu a les autoritats si el veieu. Està armat amb un rifle", va explicar el sergent Mark Francis, portaveu de la Patrulla de Washington, la policia estatal. Va ser vist per última vegada dirigint-se a peu cap a l'autopista I-5, que passa al costat del centre comercial Cascade Mall.

El rifle, en mans de la policia

La policia va poder recuperar el rifle però fins ahir no estava en posició de donar més dades sobre l'arma ja que el sospitós continuava fugit. L'última vegada que se'l va veure anava caminant per la Interestatal 5, que passa al costat del centre comercial. Segons mitjans locals, la policia va rebre diverses trucades d'una persona que es va identificar com el tirador, tot i que no n'havia verificat la veracitat.

Burlington és un municipi amb prop de 8.500 habitants situat 105 quilòmetres al nord de Seattle i 80 al sud de la frontera amb Canadà. El departament de Gestió d'Emergències del comtat de Skagit va demanar als ciutadans que evitessin la zona.