Els resultats de les eleccions autonòmiques a Galícia no han deixat gaires sorpreses. El Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo va veure revalidada la seva majoria absoluta al Parlament de Galícia amb 41 escons, igualant els resultats dels comicis del 2012 amb un 47,54% dels vots. Un resultat esperat que ja mostraven les enquestes preelectorals.

La segona posició va estar més renyida. Després d'un tens estira-i-arronsa durant l'escrutini, En Marea i el Partit Socialista de Galícia (PSG) van empatar en escons amb 14 diputats cada un. Això sí, En Marea va obtenir un 19,02% dels vots, mentre que el PSG va quedar un pèl més enrere, amb el 17,88% de les butlletes. Per l'altra banda, el BNG va aconseguir sis escons, mentre que Ciutadans, igual que va passar al País Basc, s'ha quedat sense representació a la Cambra gallega.

En un context polític espanyol on les majories absolutes sembla que ja no estan de moda, el PP de Feijóo es va proclamar líder indiscutible a Galícia aconseguint els 41 dels 75 escons gallecs i apropant-se al 48% dels vots. A més, el líder polític gallec amb aquest resultat de vots supera el seu propi rècord electoral, amb dos punts més, i s'aproxima al govern de Manuel Fraga, amb 43 diputats i el 52% dels vots. La victòria de Feijóo es va donar a les quatre províncies de Galícia, guanyant tant a les grans ciutats com als municipis rurals i de l'interior.

D'altra banda, En Marea, el partit en el qual s'han integrat Podem, Anova i Esquerra Unida, es va consolidar com la segona força a les províncies de la Corunya i Pontevedra i en la dada general de la comunitat. Així, el partit va aconseguir en vots el sorpasso que es va resistir a les últimes generals al partit morat i a costa d'un PSOE en caiguda lliure.

El resultat d'En Marea suposa incrementar en cinc escons els nou que había aconseguit la coalició AGE, entre Anova i Esquerra Unida, ara fa quatre anys.

En canvi, els socialistes, amb els 14 escons, han tocat fons, ja que els resultats d'aquest 25 de setembre són els pitjors del PSG en la seva història.

El BNG, la quarta força, ha perdut un diputat i un 1,6% dels vots respecte a fa quatre anys, però la seva candidata, Ana Pontón, i la renovació del partit nacionalista gallec ha aconseguit trencar la mala ratxa que acumulava en les últimes cites electorals, tant en àmbit local com general. Així, la formació nacionalista ha sortit vençedora de les prediccions de les enquestes preelectorals.

Finalment, el clar perdedor de les eleccions va ser Ciutadans, que no ha aconseguit cap escó al Parlament de Galícia. En els seus primers comicis autonòmics gallecs, la formació taronja s'ha quedat al voltant del 3% dels vots.