L'exalcalde de Barcelona i actual president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de la capital catalana, Xavier Trias, es recupera d'un cateterisme coronari a l'Hospital del Vall d'Hebron, on va ingressar aquest diumenge a la matinada a causa d'una angina de pit.

Segons ha informat el seu grup municipal, Trias, que confia reincorporar-se al consistori barceloní en els propers dies, roman ingressat i en observació en la Unitat Coronària de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Xavier Trias, que l'agost va complir 70 anys, ha cancel·lat tota la seva agenda i seran els regidors del seu grup municipal els que el supleixin en les seves activitats polítiques i institucionals, segons ha confirmat el grup de CiU en el consistori.

L'exalcalde de Barcelona es va sentir indisposat i amb un malestar a l'altura del pit en la matinada de dissabte a diumenge d'aquest cap de setmana passat, per la qual cosa va decidir anar al servei d'Urgències de l'Hospital Vall d'Hebron. Després de l'exploració, els metges de l'hospital li van diagnosticar una angina de pit, i durant el matí d'aquest diumenge li van practicar un cateterisme coronari per extreure-li un coàgul de sang i implantar-li un 'stent' (dispositiu en forma de molla que ajuda a corregir un estrenyiment de les artèries o venes coronàries).

Trias es troba hospitalitzat "a l'espera de la decisió dels metges per poder tornar a casa i seguir la pauta de recuperació que li permeti reincorporar-se a les seves responsabilitats en els propers dies", han informat fonts del seu grup municipal. El portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, la portaveu adjunta, Sònia Recasens, i la resta de regidors del grup de CiU assumiran els compromisos polítics i institucionals de Xavier Trias fins a la recuperació de Trias.

Trias, metge pediatre de professió, és militant de CDC des del 1979 i va ser alcalde de Barcelona entre el 2011 i el 2015. També va ser conseller de Sanitat i conseller de Presidència durant els govern de Jordi Pujol, així com portaveu de CiU al Congrés dels Diputats.