El PSOE andalús va exigir al secretari general del partit, Pedro Sánchez, que assumeixi «responsabilitats polítiques» després dels resultats electorals i va reiterar el seu rebuig a la convocatòria del congrés d'aquesta formació mentre Espanya no tingui govern.

«Els resultats electorals són inadmissibles», va assenyalar el secretari d'Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, qui preguntat expressament si considerava que Sánchez ha de dimitir, va afirmar: «Cadascú que ho interpreti com vulgui, però crec que he parlat clar».

Així, va recordar com van actuar en el seu moment els exsecretaris generals del PSOE Joaquín Almunia i Alfredo Pérez Rubalcaba i va postil·lar: «Va convocar Rubalcaba un congrés?», al que va afegir que quan «està en joc el PSOE» les actuacions s'han de produir «des de la generositat i l'interès general del partit i no buscant solucions a situacions personals». Sobre si el PSOE andalús li demanarà a Sánchez que dimiteixi, va dir que caldrà «escoltar» en el Comitè Federal els diferents plantejaments «i allà serà el moment de prendre les decisions».

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, considera que el desig del secretari general socialista de convocar un congrés federal al desembre posa el país «més a prop del bloqueig» que de la solució i espera que els dirigents socialistes «encertin» en la decisió que prenguin.

Confia, però, que el comitè federal del PSOE del proper cap de setmana decideixi no entrar ara en aquest debat intern i el posposi fins que el país surti de la situació de bloqueig.

Després de la reunió de l'executiva del partit, Rivera espera que els socialistes «pensin més en Espanya que en el seu partit», tot i que no veu que siguin «bones notícies» que Sánchez vulgui convocar unes primàries el 23 d'octubre i un congrés al desembre.