Dos artefactes improvisats van esclatar el dilluns a la nit a la ciutat de Dresden, en l'est d'Alemanya, sense provocar ferits, segons ha informat aquest dimarts la Policia. Un dels artefactes va esclatar en una mesquita i el segon en un centre internacional de conferències, ha precisat.

"Encara que de moment no hi ha hagut cap reivindicació, hem d'actuar sobre la base que el motiu era xenòfob", ha comentat el cap de la Policia de Dresden, Horst Kretzschmar, en un comentari.

Segons ha assenyalat, la Policia creu que existeix una relació amb les celebracions previstes el cap de setmana vinent a la ciutat per commemorar l'aniversari de la reunificació alemanya el 3 d'octubre de 1990.

Al moment de la primera explosió, l'imam de la mesquita estava dins amb la seva dona i els seus fills però no van resultar ferits. No obstant això, l'edifici sí ha sofert alguns danys materials.

Poc després, esclatava un segon artefacte al Centre Internacional de Congressos, ocasionant danys materials i l'evacuació del bar d'un hotel proper. Durant la nit, la Policia va enviar reforços per protegir altres mesquites de la ciutat.

Dresden va ser el bressol del moviment anti-islam i anti-immigració PEGIDA, les concentracions setmanals de la qual van atreure a unes 20.000 persones en el punt àlgid de la seva popularitat a principis de 2015.

L'arribada d'al voltant d'un milió d'immigrants a Alemanya l'any passat ha incrementat les tensions socials, especialment en l'est d'Alemanya, on s'han produït alguns atacs contra centres d'acolliment de refugiats.