Podem va anunciar que trenca l'acord d'investidura amb el PSOE, que va donar el Govern de Castella-la Manxa al socialista Emiliano García-Page, que va avisar que l'autonomia no és «ostatge» de la política estatal. La decisió de Podem es va fer pública en una compareixença del secretari general de Podem Castella-la Manxa, José García Molina, que va llegir un comunicat al Parlament autonòmic. Amb quinze diputats a les Corts autonòmiques davant dels setze que el PP va obtenir als comicis de 2015, el PSOE governa a Castella-la Manxa amb el suport dels dos parlamentaris de Podem.

García Molina va argumentar que l'acord mor per «vergonya» i «desànim», perquè el president autonòmic ha estat «més ocupat en anuncis que en obres» i més pendent del que es movia a Ferraz que del que passava a les Corts de Castella-la Manxa, i fins i tot més pendent «de decapitar Sánchez que de donar vida a Castella-la Manxa».

Podem considera que durant aquest any i gairebé tres mesos transcorreguts ha estat responsable, dialogant i fins i tot pacient, però com tot té un límit ha decidittrencar l'acord d'investidura i obrir un «temps de dol, de reflexió en soledat»·

La secretària general del PP i presidenta del partit a Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, es va mostrar disposada a donar suport al PSOE i a García-Page en el que sigui «bo per a l'autonomia» i per permetre la governabilitat.

El Govern autonòmic va reaccionar a l'anunci de Podem i va advertir que «si algú vol utilitzar Castella-la Manxa com a moneda de canvi o ostatge per la situació política estatal s'equivoca, i molt», segons el vicepresident, José Luis Martínez Guijarro.

Davant les amenaces de Podem de fer el mateix a Extremadura, el seu president, Guillermo Fernández Vara, va assenyalar que a Extremadura no es pot trencar el pacte amb Podem «perquè no n'hi ha cap».

Paral·lelament, la portaveu del PSOE de Castella-la Manxa, Cristina Maestre, va admetre que li fa «una mica el riure» escoltar María Dolores de Cospedal oferir suport al PSOE.