El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va traslladar el 10 de desembre de 2015 a la lletrada del sindicat en el cas Nóos, Virginia López-Negrete, una suposada oferta que acabava de rebre per part de l'entorn de la Casa Reial per retirar la acusació contra la Infanta Cristina. «L'oferiment del Rei emèrit són dos milions d'euros en cash, perquè no hi hagi cap rastre, i les despeses a part», afirma Bernad en una gravació divulgada pel diari El?Mundo.

L'afirmació la va fer en una reunió que va mantenir amb l'advocada setmanes abans del començament de la vista oral, quan Manos Limpias havia de decidir si mantenir o retirar l'acusació contra Cristina de Borbó com a cooperadora de dos delictes fiscals.

Sempre segons Bernad, l'home que li va traslladar el missatge va ser l'actual «marquès de Mondéjar», Íñigo Cotoner de Martos. La resposta de la lletrada va ser «un no rotund». Bernad, que es troba en aquests moments a la presó acusat d'extorsió per aquest assumpte, va convocar López-Negrete a una reunió per comunicar-li un «important assumpte».

López-Negrete va negar davant del jutge que investiga les extorsions d'Ausbanc i Manos Limpias, Santiago Pedraz, haver rebut qualsevol tipus d'oferta econòmica per retirar l'acusació a la infanta Cristina en el cas Nóos. L'advocada va comparèixer durant unes dues hores com a investigada a l'Audiència Nacional i en finalitzar la seva declaració el fiscal, així com les acusacions exercides pel BBVA i Podem, van demanar al jutge que li prohibeixi sortir d'Espanya i l'obligui a comparèixer quinzenalment al jutjat, una decisió que el magistrat resoldrà avui.

L'advocada va explicar que ella no va participar en cap de les extorsions que s'atribueixen a Ausbanc i Manos Limpias i que era una simple advocada externa contractada per aquesta última organització per portar dos casos, entre ells l'acusació a Nóos.

La Fiscalia va citar Negrete arran d'uns informes policials que posen en relleu les seves estretes relacions amb el president d'Ausbanc, Luis Pineda, basant-se en correus electrònics entre tots dos en què, entre altres coses, s'intercanviaven informació sobre el cas Nóos.