L'Audiència Provincial de Madrid va condemnar a 4 anys de presó el principal acusat per la tragèdia del cas Madrid Arena, Miguel Ángel Flores, a qui considera «màxim responsable» de la mort de cinc joves durant la macrofesta de l'1 de novembre de 2012, mogut per la recerca del «màxim benefici econòmic». En la sentència del cas, de 677 pàgines, la Secció Setena de l'Audiència condemna Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i 29 delictes de lesions per imprudència greu i l'inhabilita durant el temps de condemna per a qualsevol activitat en relació amb la organització i celebració d'esdeveniments.

A més de Flores, la Sala va condemnar sis acusats i va absoldre vuit dels processats, entre ells els metges Simón i Carlos Viñals perquè, «malgrat entendre acreditada la seva negligent actuació quan les víctimes van ser portades a la farmaciola perquè les assistissin no està provat que si aquests doctors haguessin actuat correctament podrien haver evitat que les joves morissin».

Igualment va absoldre l'excap de la Policia Municipal Emilio Monteagudo perquè «la precarietat de l'operatiu policial que es va establir el dia dels fets no va tenir cap tipus d'influència en el que va succeir aquell dia».

El tribunal va fixar indemnitzacions a les famílies de les víctimes, que giren al voltant dels 350.000 euros per a cadascuna i als lesionats en proporció a les lesions i seqüeles que van patir.

A més, declara com a responsables civils subsidiaris l'Ajuntament de Madrid, l'empresa municipal Madrid Destino -en substitució de Madrid Espacios y Congresos-, la promotora de l'esdeveniment Diviertt i les companyies dedicades a la seguretat Seguriber i Kontrol 34.