L'expresident del govern Felipe González ha revelat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, li va dir el juliol que els socialistes s'abstindrien en segona votació de la investidura de Mariano Rajoy per no impedir la formació de govern. "I, és clar, em sento frustrat, com si m'haguessin enganyat. No en tenia cap necessitat", ha afirmat González en l'extracte d'una entrevista que anticipa la Cadena SER.

Assegura que, en la conversa, Sánchez li va comentar que en la primera votació el PSOE votaria en contra de Rajoy però no en la segona per evitar el bloqueig. El secretari general també li va traslladar a González que no tenia intenció de formar un govern alternatiu, com pretén fer ara tendint la mà a Podem i Ciutadans.

L'expresident creu que Sánchez hauria de dimitir en cas que el partit fixés una postura sobre la investidura i ell no l'acata. "En la cultura del partit, si el Comitè Federal fixa una posició, la que sigui, abstenció, no abstenció o vot en contra, aquesta posició majoritària l'assumeix tothom i si el secretari general no la vol assumir, òbviament ha de dimitir", ha sostingut González.

"Va dir que no intentaria cap govern alternatiu"

"El 29 de juny em va explicar que passava a l'oposició, que no intentaria cap govern alternatiu i que votaria contra la investidura del govern del PP, però que en segona votació passarien a l'abstenció per no impedir la formació de govern. I la veritat és que, veient el que està passant, a mi no té per què donar-me explicacions. Em sento frustrat, com si m'haguessin enganyat", ha relatat.

Des de llavors, ha dit, no ha tornat a asseure's amb ell i només s'han intercanviat alguns missatges. "Si ha canviat de posició, per descomptat no l'hi ha explicat a ningú i tindrà les seves raons. Jo no les entenc. No només em sento enganyat, és que no entenc les raons per produir un canvi d'aquesta naturalesa, que crea tanta confusió en el partit i molta més al país", ha argumentat González.