29 de setembre de 2016
29.09.2016

Gir en el cas Diana Quer: testimonis la situen a Lugo

S'investiguen testimonis que asseguren haver vist a la jove a Castroverde i Pedrafita do Cebreiro

29.09.2016 | 15:17
Gir en el cas Diana Quer: testimonis la situen a Lugo

En unes indagacions tan complexes com les del cas Diana Quer, qualsevol informació de la qual tirar resulta fonamental. La Guàrdia Civil investigarà els testimonis que ha rebut de diverses persones que asseguren haver vist a la jove madrilenya desapareguda fa ja més d'un mes a A Pobra do Caramiñal en dues localitats de la província de Lugo.

Concretament, segons fonts de la investigació, una noia que coincideix amb la descripció de la madrilenya va poder ser vista en un restaurant i una llibreria de Castroverde, així com en una casa de menjars de Pedrafita do Cebreiro, pel que sembla fa ja almenys dues setmanes. A més, segons aquests testimonis, anava acompanyada d'un home més gran que ella i de parla anglesa.

Aquesta informació ja s'ha traslladat als agents que dirigeixen la investigació des de la Corunya, que l'analitzarà per veure si contribueix a resoldre la desaparició. Els dos ajuntaments en els quals asseguren haver-la vist, Castroverde i Pedrafita, formen part del Camí de Santiago. La imatge de Diana és ben coneguda no només per la difusió de cartells amb fotos i les seves característiques físiques, sinó també pel gran interès mediàtic que ha suscitat aquesta investigació.

I en un assumpte que de moment acumula més ombres que llums, el que va adquirint la categoria de certesa sembla també començar a trontollar. Un informe tècnic de la Guàrdia Civil basat en la informació obtinguda a través d'antenes repetidores de telefonia hauria donat un gir al cas en apuntar que Diana no va arribar a passar per la seva segona residència la matinada en la qual se li va perdre la pista quan tornava de les festes de Pobra.

Aquest canvi de rumb en les indagacions del que van informar a Cuatro i el diari digital 'Ok Diari' es basaria en que a la noia no li va donar temps a anar al seu habitatge. I això perquè des que va enviar l'últim missatge de WhatsApp avisant a un amic que un home la molestava fins que es perd el senyal del seu telèfon mòbil a la zona de Taragoña, a Rianxo, a gairebé 20 quilòmetres de distància, només passen 13 minuts i 53 segons. Aquesta hipòtesi es basaria en que el terminal de la desapareguda es va apagar a les 02.51 hores d'aquella fatídica nit, i no a les 04.15 hores, com s'havia apuntat des de l'inici sense que es posés fins ara en dubte.

La tesi que s'havia manejat fins ara era la que Diana, després de deixar la revetlla, va tornar caminant sola a casa. Allà s'hauria canviat els seus ja famosos shorts roses per uns pantalons texans llargs, aparentment per abrigar-se. En els primers dies s'apuntava també que l'última nota d'àudio que va enviar va ser al voltant de dos quarts de quatre de la matinada, dient a una amiga que l'estimava. Després de deixar el seu habitatge se suposa que va pujar a un cotxe, no se sap si voluntàriament o forçada, i al voltant de les 04.15 hores es perdia el seu rastre a Rianxo.

Ara s'apunta que el telèfon es va apagar en aquesta mateixa zona, però més d'una hora abans, a les 02.51 hores. Això és tot just 14 minuts després ja gairebé 20 quilòmetres de distància d'on la noia es trobava quan va escriure el missatges de WhatsApp a un amic en els quals deia que s'estava "acollonint" perquè un home d'ètnia gitana li deia "Morena ven aquí" . Segons aquesta hipòtesi, en tan poc temps no hauria tingut temps d'anar a casa a canviar-se de roba. El programa de Cuatro assenyala que aquella nit Diana Quer mai va arribar a posar-se els shorts roses, sinó uns molt semblants blancs, d'aquí l'equívoc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook