Els Estats Units estan «a punt de suspendre el seu diàleg» amb Rússia per impulsar un alto el foc i un procés de pau a Síria, perquè és «irracional» mantenir-lo davant l'actual ofensiva a Alep, va assegurar el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry. «Estem a punt de suspendre el diàleg perquè és irracional, en el context del tipus de bombardeig que està tenint lloc, estar allà asseguts intentant prendre's les coses seriosament», va assegurar Kerry en una compareixença al Fòrum d'Idees de Washington.

«No hi ha cap noció ni indicació que hi hagi serietat per part dels russos. Aquest és un dels moments en què considerarem altres alternatives», va afegir el titular d'Exteriors.

Kerry ja va amenaçar el seu homòleg rus, Serguei Lavrov, de suspendre la cooperació si Moscou no pren mesures immediatament per acabar amb l'ofensiva del règim sirià a la ciutat d'Alep i restaurar el cessament d'hostilitats.

«Els hem deixat clar que en aquesta situació no és possible estar cooperant i que hem de veure un canvi», va afirmar Kerry, que es va mostrar poc optimista sobre la possibilitat que aquest ultimàtum tingui efecte.

Davant l'aparent fracàs de la cooperació amb Rússia, el president nord-americà, Barack Obama, ha demanat al seu Govern que li presenti noves «opcions» per fer front al conflicte a Síria, va assegurar el «número dos» de Kerry, el subsecretari d'estat Anthony Blinken.

Paral·lelament, l'exèrcit sirià va recuperar una zona estratègica del nord de la ciutat d'Alep, on està avançant gràcies al suport de l'aviació de Rússia, l'ajuda del qual en l'últim any al Govern de Damasc ha contribuït a donar un tomb a la situació militar al país àrab.

Les forces armades sirianes van recuperar el control del camp de refugiats palestins de Handarat, situat a l'accés nord d'Alep, després de combats contra grups rebels i islàmics, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. Amb aquesta fita, les Forces Armades amplien les àrees en el seu poder al nord d'Alep.