El presumpte cap de la xarxa Gürtel, Francisco Correa, va ordenar pagar 2,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil pocs dies abans del judici sobre la primera època de la trama que tindrà lloc dimarts que ve a l'Audiència Nacional, en el que s'enfronta a 125 anys de presó. La defensa de Correa va presentar dilluns passat un escrit davant la secció segona de l'Audiència, encarregada del primer macrojudici de Gürtel, en què autoritza al seu banc a Suïssa, Credit Suisse, a abonar els diners que li demana la Fiscalia en concepte de responsabilitat civil per les comissions i les adjudicacions públiques irregulars que va rebre entre els anys 1999 i 2005 com a líder de la trama.

Amb aquest escrit, Correa va decidir col·laborar amb la justícia a només vuit dies de la celebració del judici en què s'asseurà a la banqueta 37 persones, entre ells el seu número dos, Pablo Crespo, i l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

El cap de la trama té bloquejats per ordre judicial 22,2 milions d'euros d'un compte a Credit Suisse del qual és titular la seva empresa Golden Chain Properties, firma mitjançant la qual Correa va blanquejar fons a Suïssa.

Paral·lelament, el ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional va rebutjar de ple la recusació plantejada dijous pel considerat número 2 de Gürtel Pablo Crespo al magistrat Javier Martínez Lázaro, designat instructor de l'incident de recusació plantejat per aquest acusat per apartar el jutge José Ricardo de Prada del tribunal del cas Gürtel Època I. La vintena de magistrats que componen el ple va adoptar aquesta decisió per unanimitat en la mateixa reunió en la qual van tornar a acceptar per majoria les recusacions plantejades per apartar els magistrats Enrique López i Concepción Espejel.