La Policia Federal mexicana va anunciar la detenció d'un primer sospitós del segrest i assassinat de l'espanyola María Villar, neboda del president de la Federació Espanyol de Futbol, Ángel María Villar, i no va voler donar més detalls del que va passar per «no perjudicar una operació que segueix en marxa», van assenyalar tant la Fiscalia com la Comissió Nacional de Seguretat (CNS).

Les dues institucions creuen que properament podria haver-hi més detencions relacionades amb el cas i per ara l'única informació oficial l'ha donat la CNS en un comunicat que afirma que «elements de la Policia Federal van detenir una persona presumiblement vinculada als fets que va ser posada a disposició del Ministeri Públic».

Les forces de seguretat estan manejant amb total sigil el cas perquè segons les seves primeres indagacions hi ha policies que estan implicats en el segrest i el que es busca és donar un fort cop a tota la banda criminal. La caiguda del grup, que tots els especialistes i investigadors apuntaven com a factible en un curt espai de temps pels rastres que havien deixat en els escenaris del dolorós succés, era objectiu prioritari de la Procuradoria i Forces de Seguretat davant la magnitud mediàtica de l'esdeveniment .

Ciutat de Mèxic és una de les urbs del món amb més càmeres de vídeo-vigilància i, des del primer moment, en saber-se el lloc des del qual María Villar havia sortit, es van comprovar les imatges enregistrades de diversos dispositius a la recerca de cotxes sospitosos als quals es pogués rastrejar el seu recorregut. Es coneixia l'hora aproximada en què Maria va pujar al vehicle, cap a dos quarts de deu de la nit, i el vehicle que es va fer passar per un taxi oficial.