El portaveu de Units Podem al Congrés, Íñigo Errejón, va defensar que el seu partit sigui actiu al carrer, però també que sigui útil a les institucions i al Parlament, tot i que per a Pablo Iglesias el partit no té força suficient en al Congrés. Iglesias va advocar dilluns per dur Podem al carrer i a la plaça al costat del «múscul militant» per aconseguir els seus objectius, ja que no té força suficient a la cambra baixa, i a més, el seu partit no va néixer per ser «parlamentaris que no mosseguen» .

Errejón va exposar un punt de vista amb matisos diferents. «El Parlament està viu», va proclamar abans d'assenyalar que cinc milions de ciutadans els han triat per «ser útils al carrer i a les institucions». De fet, el secretari polític de Podem i número dos de l'organització va advocar per ser «una força amfíbia», això és, «tan útil al carrer com a les institucions» en les quals governa i a les institucions en què, encara que no governi, pugui fomentar una majoria alternativa a la del PP.

Va aprofundir en aquesta visió en assegurar que si el PSOE li dóna una «abstenció vergonyant» al Partit Popular perquè segueixi a la Moncloa, Podem, «per desgràcia», no tindrà força per impedir-ho, però sí per «moure coses» durant una legislatura que va augurar que serà «curta» i «gens senzilla» per al previsible nou executiu de Mariano Rajoy.

Iglesias va respondre que no veu «contradicció» entre el portaveu del seu partit al Congrés i ell, tot i que a continuació va remarcar que la política «no només» està al Parlament perquè Podem ha de ser capaç de canviar la política espanyola sense estar a la Cambra. «La política no està només aquí, nosaltres vam canviar la política d'aquest país sense tenir un sol representant al Congrés», va dir.