La Conselleria d'Educació de les Balears va afirmar que la nena de 8 anys agredida al col·legi Anselm Turmeda de Palma va patir cops en un forcejament espontani per una pilota que no va ser conseqüència de l'assetjament a l'alumna, uns fets pels quals set estudiants han estat expulsats entre 3 i 5 dies.

La conselleria va fer públiques les conclusions de l'informe elaborat per inspectors educatius sobre l'episodi registrat el 5 d'octubre al col·legi, en el qual s'estableix que la disputa al pati del centre es va produir «sense cap intencionalitat prèvia». «L'informe de la inspecció descarta completament que es tracti d'un cas d'assetjament i constata que es tracta d'una alumna integrada al centre, molt estimada tant per alumnes com per professors i amb una evolució acadèmica positiva»,va assenyalar el departament educatiu autonòmic en un comunicat.

Educació descriu l'episodi violent com un forcejament per la pilota que havia agafat la víctima en acabar el partit que jugava amb els seus companys, una disputa que va acabar amb ella a terra, amb altres nens caiguts a sobre i un altre que li va donar un cop de peu quan intentava prendre-li la pilota.

Els inspectors, que van destacar en el seu informe que la nena va continuar les classes «amb normalitat», sense mostrar símptomes de les lesions per les quals després va ser hospitalitzada, entenen que la conducta dels set nens que van causar danys a la seva companya, d'entre 8 i 12 anys, és greu i ha de corregir-se amb l'expulsió per 5 dies de cinc d'ells i per 3 dies dels altres dos. «Els alumnes han reconegut la seva participació en els fets i es mostren molt penedits», el que transmetran la seva companya en una carta conjunta.