El comitè d'ètica de la Comissió Europea (CE) no veu motius suficients per establir que l'expresident de la institució José Manuel Durao Barroso hagi faltat als seus deures d'integritat i discreció en fitxar pel banc Goldman Sachs i que pugui, per tant, demanar una sanció. «No hi ha bases suficients per establir una violació dels deures d'integritat i discreció que exigeix ??l'article 245 del Tractat de Funcionament de la UE pel que fa a l'acceptació per part de l'expresident Barroso del lloc de director no executiu de Goldman Sachs International», estableix l'informe del comitè emès el 26 d'octubre.

Aquest òrgan, elegit per la Comissió però amb funcionament independent, recorda que només la constatació d'aquesta falta justificaria que es demani una sanció financera per Barroso, cosa que correspondria sol·licitar a la CE o el Consell (els Estats).

El comitè va concloure a més que «el compromís de Barroso de no fer pressió en nom de Goldman Sachs respon a les obligacions d'integritat i discreció imposades pel Tractat», en referència a les explicacions proporcionades pel polític conservador portuguès a petició de Brussel·les. L'Executiu comunitari va sol·licitar al setembre al seu comitè ètic que estudiés si el nomenament de Barroso violava les normes de conducta.