El seu nom ha estat habitualment lligat a les travesses per liderar el PP català com un dels ?valors a l'alça del partit, però ?després de vuit anys com a diputada al Congrés, Dolors Montserrat fa el seu gran salt endavant com a nova ministra de Sanitat i única ?catalana de l'Executiu de Mariano Rajoy. La seva elecció manté la presència que el PPC ha tingut tradicionalment en el Govern, amb ministres com Josep Piqué, Julia García-Valdecasas o Jorge Fernández Díaz, a més que les anàlisis auguraven que hi hauria algun ministre català per demostrar sensibilitat cap al Principat en ple debat territorial.

De tota manera el seu nomenament ha estat en certa manera una sorpresa, ja que el seu nom no apareixia a priori com una de les opcions possibles. Nascuda el 18 de setembre del 1973 a Sant Sadurní d'Anoia, Dolors Montserrat Montserrat és filla de la històrica diputada del Parlament i dirigent popular Dolors Montserrat. Diputada al Congrés des del 2008, en les IX, X, XI i XII legislatures, ha estat vicepresidenta tercera de la Mesa del Congrés i ara era portaveu adjunta del grup popular a la Cambra Baixa.

Llicenciada en Dret per la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona, va cursar l'últim any de llicenciatura a la Universitá degli Studi Di Ferrara (Itàlia). De fet, abans de la universitat ja havia cursat estudis a l'estranger, ja que va fer el COU a Memphis (Estats Units).

Montserrat, col·legiada a Barcelona, exerceix des del 1997 d'advocada amb despatx propi especialitzat en Dret Urbanístic, Immobiliari i Ambiental, i també va exercir d'advocada d'ofici des del 1997 al 2004. Ha realitzat també un programa de Dret Agrari Comunitari impartit per la Università degli Studi di Ferrara; un postgrau en Dret Urbanístic i Immobiliari per la Universitat Pompeu Fabra; un postgrau de Mediació i Negociació per la Universitat de Barcelona; un programa de Dret Immobiliari i Urbanístic impartit per ESADE; i un programa de Direcció d'empreses Immobiliàries per IESE.

Afiliada al PP des del 1992, ha estat regidora i portaveu del PP a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i des del 1994 és membre del Comitè Executiu del PP Català, on ocupa el càrrec de viceprimera secretària d'Organització i ha dirigit campanyes electorals.

Montserrat és presidenta de la Junta dels Joves Confrares del Cava de Sant Sadurní d'Anoia i destaca per un caràcter afable, proper i natural, a més de per la seva energia i vitalitat, com s'evidencia en la seva tendència a expressar-se a molta velocitat.

Entre els principals reptes que tindrà al capdavant del Ministeri de Sanitat i Serveis Socials hi ha pacificar i consensuar amb les autonomies les qüestions vinculades a les prestacions de serveis en el Consell Interterritorial, on es coordinen les polítiques sanitàries en l'àmbit estatal. En el terreny de Serveis Socials, tindrà a sobre la taula el repte de trobar diners per a la llei de Dependència.