La marroquina Samira Yerou, detinguda el 2014 a Turquia quan intentava viatjar amb el seu fill de tres anys a Síria per unir-se a Estat Islàmic, serà jutjada aquest dijous a l'Audiència Nacional per un delicte de pertinença a organització terrorista pel qual la Fiscalia li demana 9 anys de presó.

Després d'un procés de radicalització exprés, Yerou va contactar entre març i novembre de 2014 amb responsables de la xarxa de reclutament del Dáesh i de l'aparell clandestí de Pas de Fronteres. Ella es dedicava a l'enviament de dones a Síria des d'Europa i el Marroc a través de Turquia.

El seu viatge a Síria, juntament amb el seu fill, representava la "culminació" dels objectius que s'havia marcat fora del territori no islàmic. La seva principal intenció amb aquest viatge era incorporar-se a la unitat de combat Al-Khadraa i casar-se amb el responsable des de Síria de la propaganda d'Estat Islàmic per Espanya, Mohamed Ben Jouied.

Amb aquest propòsit, el 16 de desembre de 2014, l'acusada va volar de Barcelona a Istanbul per creuar Síria després de contactar a través de les xarxes socials amb l'encarregat de facilitar el pas de la frontera entre ambdós països. No obstant això, Yerou no va aconseguir arribar al seu destí, ja que va ser detinguda per les autoritats turques i va ser expulsada al març del 2015 a Espanya.

En arribar a Barcelona, Yerou va ser detinguda i el pare del seu fill, que ja havia denunciat amb anterioritat la seva desaparició, es va fer càrrec del petit, que estava en perfecte estat de salut.

Durant la seva detenció a Turquia, Samira va mantenir converses telefòniques amb integrants d'Estat Islàmic en les quals va fer participar al seu fill perquè digués frases a favor del gihadisme.