L´exalcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberà, ha reconegut aquest dilluns davant el jutge del Tribunal Suprem (TS), Cándido Conde Pumpido, que va aportar 1.000 euros al Partit Popular per a la campanya de les eleccions del 2015 en què optava a l´alcaldia, però ha negat que la formació li tornés aquests diners en dos bitllets de 500 euros. Així mateix i davant el magistrat que l´investiga per un delicte de blanqueig de capitals, ha assegurat que no coneix cap membre del PP valencià que hagi rebut el reintegrament de les seves aportacions al partit i també ha dit que no coneixia el sistema que feia servir el comitè de campanya per finançar els actes. Barberá ha declarat durant poc més d´una hora, ha reproduït l´escrit d´al€legacions que va presentar al jutge de València on negava la seva vinculació amb una trama de blanqueig i només ha respost a les preguntes del magistrat de la Fiscalia i del seu advocat.

Rita Barberá ha arribat aquest dilluns al Tribunal Suprem poc abans de les deu del matí tot i que estava citada a dos quarts d´onze. Ho ha fet pel seu propi peu i visiblement afectada per la situació amb l´objectiu d´explicar-se davant el jutge Cándido Conde Pumpido sobre les sospites que pesen sobre ella per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Malgrat haver contestat només a les preguntes del Fiscal del cas i del seu advocat, José Antonio Choclán, el magistrat ha demanat que s´incorporin a l´expedient les preguntes de l´acusació popular que exerceix pel Partit Socialista i que l´exalcaldessa de València no ha volgut respondre. A més, ha donat tres dies a les parts per aportar les proves que considerin a la causa.

Barberá ha declarat de manera voluntària en el marc d´una peça separada del ´cas Imelsa´, en el qual s´investiguen contractes a canvi de comissions il€legals en diverses administracions valencianes. Ho ha fet davant el Tribunal Suprem per la seva condició d´aforada perquè és senadora.

Concretament, el jutge investiga les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors del grup municipal del PP de l´Ajuntament de València, quantitat que presumptament els hi era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il€lícita.

El magistrat instructor sosté en la seva exposició raonada que si tots els regidors, exregidors, assessors i exassessors que van efectuar el pagament han estat interrogats i investigats també és coherent fer-ho amb Rita Barberá.

A més, incideix en la relació de l´exalcaldessa amb la persona que gestionava els comptes i assenyala que les explicacions que ha donat fins ara són insuficients per excloure la seva possible implicació.

En el seu escrit d´al€legacions, va reconèixer que va fer un donatiu de 1.000 euros per finançar la campanya del 2015 però que aquest no va ser retornar en diners negres.