efe/ddg nova york

nEl president electe dels EUA, Donald Trump, va confirmar ahir que està considerant al general retirat James Mattis com a possible secretari de Defensa. Trump, que dissabte es va reunir amb Mattis, va dir en un missatge a Twitter que va quedar molt impressionat amb el militar. «Un veritable general de generals!», va afegir el magnat, que va assenyalar obertament que Mattis «està sent considerat per a secretari de Defensa».

Exgeneral d'Infanteria de Marina, Mattis va ser cap del Comandament Central (Centcom) de les Forces Armades dels EUA entre els anys 2010 i 2013, amb responsabilitat sobre les tropes en un gran àrea que inclou l'Orient Mitjà.

Anteriorment, havia estat comandant de la Infanteria de Marina que va envair l'Afganistan el 2001 i de la Primera Divisió de la Infanteria de Marina durant la incursió a l'Iraq el 2003.

Segons apuntava ahir la CNN, Mattis necessitaria rebre un permís previ del Congrés per poder ser nomenat secretari de Defensa, ja que la norma estableix que hauria d'haver estat inactiu set anys per poder assumir el càrrec.