efe/ddg parís

n Els serveis secrets de la policia francesa van detenir el cap de setmana set presumptes gihadistes a Estrasburg i Marsella, en operacions que van permetre avortar un atemptat terrorista, va explicar el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve. Els sospitosos, d'entre 29 i 37 anys, són de nacionalitat francesa, marroquina i afganesa, va afegir Cazeneuve. Sis d'ells no estaven fitxats pels serveis d'intel·ligència, mentre que les autoritats franceses havien estat alertades per un país soci sobre el setè, un marroquí.

La investigació de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI) es va iniciar fa més de vuit mesos i va conduir el passat 14 de juny, en vigílies de l'Eurocopa, a la detenció de cinc sospitosos, dos dels quals van ser empresonats.

Cazeneuve va detallar que la intervenció d'aquest cap de setmana ha avortat «una acció terrorista prevista des de fa temps» contra França. La investigació oberta fa uns dies permetrà conèixer si els sospitosos planejaven un atemptat contra diversos llocs del país.