efe/ddg roma/ginebra

n Un total de 1.500 immigrants van ser salvats i es van recuperar vuit cadàvers del fons de dues llanxes pneumàtiques en les operacions de rescat coordinades per la Guàrdia Costanera italiana al Canal de Sicília, l'estret del Mediterrani que separa les costes africanes d'Itàlia.

La Guàrdia Costanera va explicar que es van realitzar set operacions de rescat en què es va posar fora de perill 1.097 persones, així com van realitzar les tasques de trasllat als vaixells d'altres tres llanxes que van elevar a 1.500 els immigrants rescatats ahir.

En una de les llanxes rescatades, la Guàrdia Costanera va trobar set cossos sense vida, mentre que el vaixell de l'ONG Moas va comunicar la troballa d'un altre cadàver en una de les seves operacions de rescat.

En aquestes operacions van participar, a més de la Guàrdia Costanera, els vaixells posats a disposició per patrullar per el Mediterrani per les organitzacions humanitàries Save the Children i Life boats.

Un total de 4.655 refugiats i immigrants indocumentats han mort aquest any en el seu intent de creuar el Mediterrani, el que representa gairebé 1.100 morts més que en el mateix període del 2015, segons les últimes dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Aquest organisme ha documentat l'arribada per mar de 345.440 refugiats i immigrants indocumentats a Europa en el que portem d'any.