n Un escàndol d'un suposat tràfic d'influències al Govern brasiler va causar la sisena renúncia en sis mesos al gabinet del president Michel Témer, va esquitxar el mandatari i va encoratjar l'oposició, que es planteja demanar un judici polític en contra seu. La nova crisi va esclatar amb la dimissió del ministre de la Secretaria de Govern, Gedder Vieira Lima, un home de la major confiança de Témer i que ha estat acusat davant la Policia Federal per l'exministre de Cultura Marcelo Calero de sotmetre'l a pressions il·legals per a resoldre assumptes personals.

Segons Calero, la pressió apuntava a que aixequés el veto a la construcció d'un edifici de 30 pisos a la ciutat de Salvador en el qual Vieira Lima va comprar un apartament sobre plànols. El projecte no va ser autoritzat per l'Institut de Patrimoni Històric i Artístic Nacional (IPHAN), que depèn del Ministeri de Cultura, i Calero va atribuir a aquestes maniobres de Vieira Lima seva pròpia dimissió, presentada el passat divendres. L'exministre de Cultura va portar l'assumpte a la Policia Federal, a la qual va declarar que va arribar a discutir el cas amb el propi Témer i amb el ministre de la Presidència, Eliseo Padilha, dels qui va dir haver rebut una pressió similar.

La Policia Federal va confirmar que ha remès a la Fiscalia General la declaració de Calero, a fi que aquest organisme decideixi si s'ha d'iniciar una investigació formal sobre l'actuació de Vieira Lima, però no va incloure en l'assumpte ni Témer ni Padilha. La crisi es va aguditzar després que la premsa local informés que Calero va gravar algunes de les converses que va tenir amb Vieira Lima.