n El president electe dels Estats Units, Donald Trump, va designar Kathleen Troia McFarland com la seva futura viceconsellera de Seguretat Nacional i Donald F. McGahn com a assistent presidencial. Aquests nomenaments van ser anunciats per l'oficina de traspàs presidencial en un comunicat datat a Nova York, on té la seva seu, mentre Trump passa aquests dies festius a Florida.

McFarland, el nomenament de la qual no necessita l'aprovació del Senat, estarà a les ordres del general retirat Michael Flynn, que ja va ser triat prèviament per Trump com a conseller de Seguretat Nacional, i la seva designació ha de ser ratificada pel Congrés. La futura viceconsellera de Seguretat Nacional és actualment analista de seguretat per a la cadena de televisió Fox News. Va treballar en aquest camp a les administracions de Richard Nixon (1969-1974), Gerald Ford (1974-1977) i Ronald Reagan (1981-1989). Segons la nota, Trump destaca la «gran experiència» de McFarland i el seu «talent innat».

Per la seva banda, McGahn, que treballa per a una firma d'advocats de Washington, va actuar com a assessor de Trump a la campanya electoral i segueix portant a terme aquest paper en l'equip de transició presidencial.

D'altra banda, l'oficina de transició va indicar que Trump segueix mantenint converses telefòniques amb líders internacionals que el feliciten per la seva elecció el 8 de novembre.