n L'Audiència Nacional ha absolt d'un delicte de tinença d'armes de guerra Santiago Sánchez Ramírez, l'home que va simular atemptar contra Joan Carles I i Felip VI apuntant amb el seu fusell des de la finestra d'un hotel per intentar provar errades de seguretat. La secció primera de la sala penal, presidida per Fernando Grande Marlaska, va decidir absoldre aquest home -la Fiscalia li demanava 9 anys de presó- perquè considera que les armes que apareixien en els seus vídeos no eren de guerra i tenia llicència per adquirir-les, així com que en moltes ocasions es tractava d'armes inutilitzades o simulades.

En aquests vídeos, acudia a actes oficials per intentar provar el fàcil que hauria estat assassinar el Rei i altres personalitats, entre elles el president del Govern, Mariano Rajoy, la princesa Elionor i jugadors del Reial Madrid, unes gravacions que després enviava a diferents forces de seguretat i partits polítics alertant de la mala seguretat.

Així, va tenir en en punt de mira el rei Joan Carles I en dues desfilades del Dia de la Hispanitat de 2012 i 2013 i Felip VI en el dia de la seva proclamació, el 2014, als quals va apuntar des d'habitacions dels hotels Palace i Villa Real amb rifles reals i simulats.

Després, editava els vídeos d'una manera molt professional, superposant un punt de mira sobre els seus caps, i els posava noms com «El dia que vaig poder assassinar el Rei» o «L'assassinat de Felip VI el dia de la seva coronació».