n La Guàrdia Civil va detenir a Vícar (Almeria) una parella d'homes i a Cadis una dona que va actuar com a ventre de lloguer i els hauria venut per 10.000 euros la seva nounada de tres dies, després d'haver estat sotmesa a una inseminació artificial en una clínica de Màlaga. La menor es troba sota la tutela de la Junta d'Andalusia i els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs després d'haver estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Arcos de la Frontera (Cadis).

L'operació Princesita es va tancar amb les detencions d'aquestes persones com a presumptes autores d'un delicte contra les relacions familiars, per alteració de la paternitat, estat o condició del menor L'operació va començar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que la dona, veïna de Villamartín (Cadis), podia haver estat utilitzada com a «ventre de lloguer» amb 10.000 euros per cedir la seva filla acabada de néixer a la parella.

Els agents es van entrevistar amb els serveis socials municipals, que van informar que en una visita recent que havien mantingut la dona havia manifestat que el seu nadó havia nascut mort i que ella havia donat el cos a la ciència.

La Guàrdia Civil va sol·licitar els informes pertinents a l'hospital on havia estat atesa la dona, que van determinar que havia ingressat per donar a llum una nena que va néixer en condicions de salut normals i que totes dues van ser donades d'alta als dos dies de l'ingrés en bon estat.