n El president electe nord-americà, el republicà Donald Trump, va anunciar que ha seleccionat el congressista Tom Price, acèrrim opositor a la reforma sanitària del president Barack Obama, per a la cartera de Sanitat. La nominació de Price com a responsable del Departament de Sanitat, que ha de ser ratificada pel Senat després que Trump assumeixi el seu càrrec el 20 de gener, demostra la disposició de la nova Administració d'acabar amb la reforma sanitària aprovada el 2010 per augmentar el nombre de nord-americans sota cobertura mèdica.

Tom Price, un cirurgià ortopèdic, ha estat durant anys un dels més grans crítics amb la reforma sanitària que ha augmentat el nombre de nord-americans amb assegurança mèdica privada i pública, la posada en marxa de la qual, però, ha estat plena de problemes d'execució.

«Price, un famós metge, ha aconseguit una gran reputació per ser incansable en la resolució de problemes i expert en política sanitària, fet pel qual és l'elecció ideal per servir en aquesta capacitat», va explicar Trump en un comunicat.

«Està excepcionalment qualificat per liderar el compromís de revocar i substituir l'Obamacare», establia el comunicat, que es va referir a la reforma sanitària amb el nom que li van donar els republicans. Al Congrés i com a president del comitè Pressupostari de la Cambra baixa, Price va ser una de les veus més crítiques amb la reforma sanitària i un dels que van proposar un altre model diferent al triat per Obama, que busca l'expansió de la cobertura pública del Medicaid i obliga els nord-americans a tenir una assegurança privada si s'ho poden permetre.