El president electe dels EUA, Donald Trump, va anunciar que el proper 15 de desembre convocarà una roda de premsa per anunciar com s'apartarà «completament» dels seus negocis privats, que pretén deixar a la seva família. En una cadena de missatges per Twitter, Trump va explicar que aquesta roda de premsa la farà acompanyada dels seus fills, que han estat estretament vinculats al negoci immobiliari que va permetre al magnat novaiorquès acumular la seva fortuna.

La roda de premsa permetrà «analitzar el fet que deixaré els meus negocis en ordre per dedicar-me completament a dirigir el país amb la finalitat de fer els Estats Units grans de nou», va afegir Trump. El magnat va recordar que les lleis no l'obliguen a deixar els seus negocis, cosa que sí passa amb la resta dels alts funcionaris de l'Administració, però va assegurar que la seva decisió és important per evitar «un conflicte d'interessos» amb alguns dels seus negocis.

Nou nomenament

El president electe dels EUA va triar el seu estret col·laborador Steven Mnuchin com a futur secretari del Tresor. Mnuchin, que va treballar per al grup bancari Goldman Sachs, va ser cap financer de la campanya del magnat novaiorquès i ha estat molt vinculat a Trump tant durant el procés electoral com en les gestions per formar el futur govern.

Per altra banda, el director de la CIA, John Brennan, va advertir al president electe dels EUA que seria «desastrós» i una «bogeria» abandonar l'acord nuclear amb l'Iran, com va amenaçar de fer durant la campanya electoral.