nLes primeres investigacions policials de l'assassinat a trets de María del Carmen Martínez, la vídua de l'expresident de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala, divendres passat a Alacant, descarten que el mòbil del crim fos el robatori, mentre la policia treballa en altres hipòtesis, com motius econòmics. Segons van assenyalar fonts de la investigació, encara que la dona, de 72 anys, va ser trobada morta a l'interior d'un cotxe d'alta gamma en un concessionari d'Alacant propietat de la família després d'un suposat robatori, les indagacions han descartat ja aquest mòbil.

Ho van fer després d'analitzar la manera en què va ser assassinada la dona -va morir de dos trets al cap- i de comprovar que l'autor dels trets ni tan sols es va emportar la bossa o les pertinences de la víctima, van afegir les mateixes fonts. Ara la investigació del crim se centra en altres mòbils, com la motivació econòmica, i, de moment, ahir no hi havia detinguts relacionats amb aquests fets.

L'autòpsia practicada ahir al cadàver de la dona va confirmar que aquesta no va poder defensar-se dels seus atacants, que li van disparar dos trets a boca de canó a la banda esquerra del cap, segons van concretar fonts pròximes a la investigació. Els forenses van prendre ahir al matí diverses mostres biològiques a partir de les ungles i altres zones del cos de la víctima per realitzar anàlisis d'ADN.

Mentrestant, la policia seguia ahir intentant localitzar l'arma homicida, i la va buscar en uns contenidors de vidre situats al costat del concessionari d'automòbils on es van produir els fets, un dels negocis d'automoció situats a l'anomenada carretera d'Ocaña, a Alacant.

La dona va ser trobada morta minuts abans de les set de la tarda de divendres a l'interior del seu vehicle, un tot terreny d'alta gamma, en un rentat de cotxes del concessionari que regenta la família. Uns empleats del concessionari van donar la veu d'alarma i els agents que es van presentar al lloc van acordonar immediatament la zona.

Segons va avançar ahir el diari Información, durant la inspecció de l'escena del crim es va recuperar un casquet d'un dels trets que van realitzar contra María del Carmen Martínez. Durant més de dues hores la Policia va estar buscant qualsevol pista que permetés aclarir l'assassinat i, per anar descartant hipòtesis, es va realitzar la prova de la parafina a empleats de l'establiment per detectar si algun tenia restes de pólvora.

Després, els investigadors es van emportar el cotxe a les dependències policials per analitzar-lo amb més deteniment, en tant que la comissió judicial de guàrdia va ordenar l'aixecament del cadàver passades les nou del vespre. Encara que al principi es va creure que el robatori del tot terreny era el mòbil del crim, fonts de la investigació van precisar que aquesta hipòtesi va quedar totalment descartada en favor d'altres línies d'investigació.

Els agents van interrogar els empleats del concessionari i altres treballadors d'empreses properes, però cap d'ells havia vist res sospitós ni havia escoltat els trets. L'empleat d'un taller ubicat a la mateixa vorera del concessionari on es van produir els fets, Rodrigo Valdés, va relatar ahir als periodistes que a la mateixa hora de l'assassinat es trobava treballant i no va sentir les detonacions ni va observar ningú sospitós a la zona. Per la seva banda, el propietari d'aquest mateix taller, que es va identificar com Luis, va recordar que el carrer Zodíaco, on es van produir els fets, «té un gran trànsit de cotxes», per la qual cosa creu que no és difícil que ningú sentís els trets.

De l'alta societat alacantina

Segons Información, les filles i altres familiars de María del Carmen van patir un enorme xoc en arribar divendres a l'establiment i conèixer la trista notícia. La família Sala pertany a l'alta societat alacantina i està ben connectada amb algunes de les grans famílies d'Espanya, entre elles la Casa Reial. L'avui rei Felip VI va navegar en el veler patrocinat per la CAM A més, la família Sala té negocis de vehicles i una empresa química, i la mort de María del Carmen va causar divendres a la nit una gran commoció a la localitat d'Alacant.

El funeral per la vídua de l'expresident de la CAM se celebrarà avui al matí -segons van informar ahir fonts municipals- després que el fèretre fos instal·lat ahir a la tarda al tanatori La Siempreviva, a la pedania de la Santa Faz.