Els últims tripulants de l'avió de l'aerolínia líbia Afriqiyah Airways segrestat i desviat a Malta han baixat de l'avió juntament amb els dos segrestadors, segons ha anunciat el primer ministre de l'illa, Joseph Muscat, a Twitter.

Segons ha precisat, "els segrestadors s'han rendit, han estat registrats i posats sota custòdia". Muscat ha informat al minut a través del seu compte a Twitter sobre el segrest.

En el seu anteriorr missatge havia indicat que a l'avió només quedaven "dos segrestadors i alguns tripulants encara a bord de l'aparell".

Segons ha indicat el director de seguretat de l'aerolínia líbia, Mujtar a Mahmudi, al portal 'Libya Observer', els dos segrestadors són partidaris de l'antic líder libi Muammar Gaddafi i que "han demanat asil" a Malta.

Prèviament Muscat havia informat que a bord de l'avió d'Afriqiyah Airways, 1 320, hi havia 111 passatgers --82 homes, 28 dones i un nen-- i set tripulants. L'avió realitzava un vol intern entre Sebha i Trípoli quan ha estat desviat a Malta.

Un alt càrrec de seguretat a l'aeroport de Mitiga, a Trípoli, ha explicat a l'agència Reuters que el pilot de l'avió d'Afriqiyah va informar a la torre de control que l'aparell havia estat segrestat.

"El pilot va informar a la torre de control a Trípoli que havien estat segrestats, després van perdre la comunicació amb ell", ha indicat la font. "El pilot va tractar per tots els mitjans que li permetessin aterrar a la destinació prevista però es van negar", ha afegit.

Prèviament Muscat havia informat que a bord de l'avió d'Afriqiyah Airways, 1 320, hi havia 111 passatgers --82 homes, 28 dones i un nen-- i set tripulants.