n Un total de 68 càrrecs públics i orgànics del PSOE procedents de tot Espanya van llançar ahir a la tarda a Madrid un manifest en favor que Pedro Sánchez es presenti com a candidat a secretari general, convençuts que és el líder «moralment legitimat per encapçalar un projecte de esquerres».

A la «cimera sanchista», van acudir diputats nacionals, autonòmics i alcaldes, i en nom de tots ells van presentar el manifest l'alcalde de Dos Hermanas (Sevilla), Quico Toscano, el secretari provincial del PSPV-PSOE de València, José Luis Ábalos, i la diputada asturiana Adriana Lastra.

Aquests van destacar «l'actitud insubornable» i «la indestructible posició davant la ingerència de qualsevol poder» que Sánchez va mantenir fins a la seva dimissió i li van demanar «que sàpiga que avui és molt més líder que fa tres anys», quan va decidir optar per primera vegada a la secretaria general. El manifest reivindica el paper de la militància i la necessitat de «donar poder a les bases» del PSOE: «Cal escoltar els militants i l'única garantia que el partit marxi per aquest camí és que el lideri Pedro Sánchez».