Almenys 39 persones han mort, entre ells 16 estrangers, i altres 69 persones han resultat ferides aquesta nit en un atac "terrorista" contra una multitud que celebrava la festa de Cap d'Any en una coneguda discoteca d'Istanbul.

El governador d'Istanbul, Vasip Sahin, va informar de les xifres de morts i ferits, i que es tractava d ' "un acte terrorista" que s'ha produït cap a les 01.15 local (22.15 GMT), però no va precisar la sort dels atacants, segons recull l'agència de notícies Anadolu.

L'atacant va deixar la seva arma al lloc dels fets i la policia compta amb uns primers indicis sobre la seva identitat, ha informat avui el primer ministre turc, Binali Yildirim.

En una roda de premsa, Yildirim, va desmentir també que l'atacant fora vestit de Pare Noel.

"He sentit que el terrorista anava vestit de Pare Noel. No és cert", ha declarat el primer ministre.

"És un terrorista com ja els coneixem. Va disparar al policia de la porta, va entrar i va metrallar i va matar a persones innocents. Llavors va deixar l'arma i va abandonar el lloc durant el caos", ha relatat el cap del Govern turc.

Yildirim ha afegit que la policia té "algunes opcions sobre la identitat dels atacants", sense entrar en més precisions.

"Alguns detalls han començat a emergir però les autoritats estan treballant per aconseguir un resultat concret", va dir sobre qui podria estar darrere de l'atac, del qual fins ara no s'ha responsabilitzat cap grup.

El primer ministre turc va assegurar que entre els ferits hi ha 3 o 4 persones en condició crítica i no va oferir més detalls sobre la nacionalitat de les víctimes.

La televisió CNNTürk ha informat que la policia ha llançat una operació policial a Kuruçesme, 1 bari veí al de Ortakoy, on va ocórrer l'atac, i estan buscant-hi el sospitós.

El primer ministre turc va prometre que el seu país "no es doblegarà davant el terror" i ha subratllat que és "una amenaça contra tota la humanitat".

"Mai ens anem a sotmetre al terrorisme. El terrorisme que patim avui pot passar en qualsevol altres part del món. Cap país està fora de perill d'aquests atacs terroristes. Fa uns dies va ser a Alemanya, ahir a l'Iraq", va afirmar.

Fins ara s'han identificat 21 víctimes mortals, de les quals 16 estrangers de països àrabs com Tunísia, Líbia, Líban, Aràbia Saudita o el Marroc.

"Un terrorista amb armes pesades va cometre aquest acte salvatge obrint foc contra persones innocents que estaven celebrant l'Any Nou", va declarar Sahin.

Les primeres informacions indicava que eren tres els atacants, i diversos testimonis van parlar de persones disfressades de Pare Noel.