n 1.100 immigrants subsaharians van intentar assaltar la frontera de Ceuta des de Marroc la matinada de dissabte a diumenge, malgrat que la majoria van poder ser continguts per les forces de seguretat. La Delegació del Govern a Ceuta va destacar que els immigrants van actuar de forma «organitzada i violenta», de manera que alguns d'ells van agredir als membres dels cossos de seguretat, fet que va provocar que 5 agents del GRS de la Guàrdia Civil i 50 membres de les Forces Auxiliars marroquines resultessin ferits.

Com en les darreres ocasions, els assaltants van intentar accedir a Ceuta per la zona de Sidi Ibrahim, que és la zona central de la frontera entre Espanya i Marroc, forçant algunes portes del tancat exterior amb barres de ferro, cisalles i pedres grans. Un impacte d'una d'aquestes pedres va causar que un dels membres del cos marroquí de seguretat perdés un ull, segons va informar la Delegació del Govern.

Després de la contenció de l'assalt, 106 subsaharians van quedar enfilats a la tanca i els serveis sanitaris de la Creu Roja van examinar-los. Finalment se'n van rebutjar 104 mentre que només dos van aconseguir entrar a territori espanyol, malgrat haver de ser traslladats a l'hospital. Un d'ells tenia una luxació i l'altre necessitava punts de sutura per un tall. Hores després ja havien estat donat d'alta i van ser traslladats al Centre d'Estada Temporal d' Immigrants (CETI).