n La Missió de l'ONU a Colòmbia va separar del servei els tres observadors que van participar el passat 31 de desembre en una festa de les FARC en un campament al nord del país i van ballar amb guerrilleres, així com el seu supervisor. «La Missió reitera la seva determinació de verificar amb total imparcialitat els compromisos de les parts sobre el cessament al foc i d'hostilitats i l'abandonament de les armes», va explicar l'organisme en un comunicat.

L'escàndol es va desencadenar després de la difusió d'un vídeo gravat en un campament de les FARC al departament caribeny de la Guajira, on estan preagrupats els rebels abans d'iniciar el seu pas a la vida civil.

Els observadors involucrats, que apareixen al vídeo usant l'armilla blava de l'organisme, participen en la Missió d'Observació i Verificació (MM & V) del Cessament al Foc i d'Hostilitats Bilateral i Definitiu i Desistiment de les Armes, com a part de l'acord de pau signat pel Govern i la guerrilla de les FARC el passat 24 de novembre.