n La sotssecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, no ha descartat la possibilitat d'una propera pujada de les pensions per sobre del 0,25 % que acaba d'aprovar el Govern sempre que sigui «pressupostàriament assumible».

«Totes aquelles mesures que puguin pactar-se amb el PSOE pel bé d'Espanya i els espanyols estaran sobre la taula, incloses les pensions», va assenyalar Levy ahir al matí en una entrevista a la cadena COPE.

«No podem negar-nos-hi [a la pujada de les pensions], però sempre amb la responsabilitat de saber quina és la situació econòmica», va precisar.

La sotssecretària del PP va recordar que els escons del seu partit en aquesta legislatura «són els que són» i va demanar al PSOE «que sàpiga estar a l'altura del moment, sabent quines són les necessitats del país» a l'hora de negociar acords.

«Estem veient que existeix una recuperació del sistema de Seguretat Social, amb quatre noves ocupacions per cada pensionista, però hem d'assegurar que la caixa de les pensions es mantingui en el temps», va subratllar Andrea Levy.

Preguntada pels plans del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, de celebrar un referèndum independentista el 2017, Levy va lamentar que el govern català «pivota en mans dels radicals» de la CUP i va demanar a Puigdemont que dugui a terme «una reflexió» en aquest sentit.