n L'expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra Carreras, de 72 anys, va estrenar el passat 21 de desembre el seu compte personal a la xarxa social Facebook. Fabra es manté actiu a la xarxa i fins i tot aquesta setmana va contestar al grup municipal de Compromís a Castelló per la informació publicada en un diari digital que l'acusava de cobrar presumptament sobresous de la Cambra de Comerç. El polític va manifestar que «com tots els empleats de l'empresa, vaig demanar un préstec a compte del meu sou que vaig tornar abans del termini previst». «He hagut de fer-los molt de mal perquè no paren. La Sexta i companyia són porqueria», va rematar.

El compte que va estrenar al mes de desembre és el primer perfil del polític, ja que quan estava al capdavant de les institucions i del Partit Popular les xarxes socials començaven a ser un fenomen global i Fabra no va arribar a tenir perfil institucional ni personal.

Perfils falsos

Carlos Fabra, a causa de la seva peculiar personalitat, la seva important exposició mediàtica i els diversos casos de corrupció política i fiscal en què ha estat involucrat, ha estat objecte de la creació de perfils falsos que es feien passar pel mandatari, principalment a Twitter. Fabra compleix condemna en tercer grau després d'ingressar l'1 de desembre de 2014 a la presó d'Aranjuez. En aquest règim només ha de pernoctar al Centre d'Inserció Victòria Kent.

Ahir, Fabra tenia 300 amics, tot i que des de la sentència que el va condemnar per quatre delictes fiscals, el PP i el president provincial Javier Moliner van teixir un cordó sanitari. Fabra manté amistat a la xarxa social amb la seva exparella, Esther Pallardó, que va arribar a ser vicepresidenta de la Diputació de Castelló.

També manté relació virtual en forma d'amistat amb l'actual diputada autonòmica del Partit Popular a les Corts Marta Gallén o el senador sempitern del PP Manuel Altava. En el llistat també hi ha el regidor a l'Ajuntament de Castelló Vicente Guillamón o l'exdirector de Castelló Cultural, Vicent Farnós. De la mateixa forma, també està en contacte amb representants de l'àmbit social i cultural de Castelló.